WoordenKotsers genomineerd voor de longlist AMAI Awards

WoordenKotsers genomineerd voor de longlist AMAI Awards

Maar liefst, 4 (!!!) van de WoordenKots040 studenten zijn dit jaar genomineerd voor de longlist van de AMAI Awards. Kapow! 

Voordat we je gaan ronselen om op onze studenten te stemmen in het kader van: publieksprijs. Wat meer over de genomineerden. 

 

Ron van Hal van @Wonder.Wolken: 

Met een kleine mirco-dosis poëzie van heb je me nou daar, weer Ron continu te verbazen, verwonderen en te bevragen. Ron schrijft via een vast concept dat uitermate esthetisch pleasing is, wat redelijk uniek is voor de dichtende bevolking van Nederland. 

"Ron, wat vind je van de nominatie? Hoe voelde je je toen je het nieuws zag?" 

"Ik ben stiekem best trots op mijn plekkie op de longlist. Het voelt als een klein cadeau met grote betekenis. Mijn leerproces is ook het maakproces. De inhoud geeft vorm en visa versa. Super betekenisvol dat het een podium mag krijgen.
Misschien is mijn poëzie een fijne wijze om mensen met soelaas te bieden."

 

Marieke Kneppers: 

Voor wie haar nog niet kent, Marieke moet je kennen. Deze sinds vorig jaar opkomende kanonbal van een ijzersterke kunstenaar in wording, gaat hoe dan ook een natuurkracht worden waar rekening mee gehouden moet. Marieke is echt werkelijk overal actief en die levenslust proef, hoor en voel je terug in al haar stukken. 

"Marieke, mensen kunnen op je stemmen om te zorgen dat jij de publieksprijs wint, waarom zouden ze op jouw werk moeten stemmen?" 

"Ik zou graag zeggen stem op iemand waarbij je hart ligt. Voel je de boodschap in het bericht ga ervoor. Voor mij is dit een van mijn meest persoonlijke stukken. Puur uit m'n hart geschreven, toen ik de woorden voelde vloeien. Hopelijk geef je mij de kans om mezelf nog verder te ontwikkelen als jonge kunstenaar."

 

Lotte Hendrickxs: 

Verzekeringen zijn niet leuk. Maar: een ding is zeker Lotte is ondertussen meeverzekerd als inboedel van Poetry Community in 040. Simpelweg: niet weg te denken. Ze schrijft hard-zacht. Of zacht-hard. Linksom of rechtsom altijd op het scherpste kantelpunt van het mes. 

"Lotte, voor alle beginners die denken, kon ik dit ook maar, hoe begin je met je stukken schrijven? Waar haal je inspiratie vandaan?"

"Schrijf over iets dat je aan het hart gaat. En, maak je niet te druk om die eerste zin, die kan je altijd nog aanpassen. Mijn notities staan ook vol met losse zinnen die op specifieke of helemaal niet zo specifieke momenten in me op komen. Bijvoorbeeld wanneer ik 's ochtends in de trein naar school zit, tijdens een mooie avond met vrienden of wanneer ik in bed lig en echt zou moeten slapen maar te bang ben om de zin te vergeten dus toch mijn nachtlampje maar weer aan klik om de zin op te schrijven. Daar kan ik later altijd weer inspiratie uit putten voor nieuwe teksten."

 

Bart van Popering aka BeeldenStorm: 

En als we het dan hebben over natuurkrachten dan kan het niet missen dat we daarna doorgaan over deze dijk van een vent. Bart zijn filosofische en vaak kritische maar altijd humoristische pleidooien voor 'leven zoals het zou kunnen' raken bij het publiek universeel een snaar. 

Benieuwd naar het werk dat Bart heeft ingeleverd? Schroom dan niet om zo snel mogelijk naar Amai te surfen. 

 

Goed, nu je deze Eindhovense makers hebt leren kennen, tijd voor business. Stemmen kan via: deze link. 

Ga opzoek naar onze bijzonder lieve en fijne studenten die mega hard werken elke week, en zeker 'n spotlight verdienen. 

 

Ook de wens om wekelijks bezig te zijn met SpokenWord en Poetry skills perfectioneren of opbouwen? Wil je ook lid worden van WoordenKots040 of graag meer informatie over het traject? Stuur dan een email naar: info@weerwoordgeven.com of vul ons contact formulier in. 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen